De eerste 11 weken zijn voorbij

Vandaag is Bello 11 weken en 3 dagen met een gewicht van 10 kilogram.Hij ontwikkeld zich geestelijk en lichamelijk prima.In een van de afgelopen weken zijn we bij de dierenarts geweest om even te wennen en gelijk zijn 2e entingen en algehele controle te ondergaan.
In deze fase van de pup bezoek ik altijd zoveel mogelijk omstandigheden zodat in de toekomst alles normaal is. Zo ga ik elke week naar een puppybijeenkomst van ongeveer zo'n 10 á 15 honden van allerlei soorten rassen en dat is alleen maar spelen.Ondertussen bemoeien de geleiders zich niet met de pups, althans dat is wel de bedoeling.
Verder gaat Bello gewoon elke week naar de groepstraining en ook daar wordt die in de handen gehouden, dragen & overgeven, over het puin sjouwen,even op de beweegbare vatenbrug, eerste stapjes op een puppyladder, vloerroosters etc.
Ook met deze pup ga ik regelmatig even de roltrappen van V & D op en dan met de lift weer naar beneden.Eigenlijk doe ik hetzelfde wat ik altijd doe met een pup,kijk maar eens op de pagina van Alva.
Op dit moment is de 10 daagse meikermis in Groningen dus daar ben ik ook al een aantal keren naar toe geweest en ondanks de drukte gaat dat prima en het mooie is dat veel mensen zo'n schattig duitse herdershond pup nog leuk vinden en onbevangen tegemoet komen.
Ook het klimmen op stalen roosters van de attracties en contact met kinderen vindt hij leuk. Ook speelt hij regelmatig met zijn nestzusje Codah die in september bij ons op de basiscursus komt.
De eerste twee weken zette ik de hond zo ongeveer om de twee á drie uren buiten om zijn behoefte te doen,wel vermoeiend maar het resultaat is wel dat de hond 1x in huis zijn behoefte heeft gedaan en dat kwam ook nog doordat ik even niet snel reageerde toen hij begon te piepen.
Op dit moment slaapt de pup zonder onderbreking van 21.00 uur tot 5.00 uur 's morgens. Ik kan dan rustig even douchen en dan gaan we naar buiten voor de wandeling en dat is heerlijk want zo vroeg hebben wij alle ruimte om te lopen en met de bal te gooien want Alva moet natuurlijk ook zijn energie goed kwijt.
Afgelopen zaterdag in de groep vloog Bello voor het eerst achter de andere honden aan door 20 cm diep water,dat was even oeps maar hij zette wel door.
Vandaag gaan we nog naar de vliegshow in Oostwold(Oldambt) daar worden 15.000 mensen en veel oude vliegtuigen verwacht wat natuurlijk lekker veel drukte en lawaai opleverd.
Oja ik voer mijn honden Dog lovers gold een goed voer wat u via ons kunt verkrijgen.
Tot een ander moal.
Naschrift: 20 meter achter een startende Fokker 27 van het stuntteam Fokker Four en Bello vertrok geen spier.
20130520 vliegshow Oostwold