Doelstelling

Het opleiden van reddingshonden en hun geleiders tot een reddingsteam, die nationaal en internationaal ingezet kunnen worden bij calamiteiten en vermissingen en voorts al hetgeen hiermede rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.De kwaliteit en betrouwbaarheid van de nederlandse reddingshonden omhoog te brengen.

Wij trainen sinds 6 januari 2002 uitsluitend met het internationaal erkende I.R.O.reddingshondenprogramma, ook de examen's worden afgenomen door keurmeesters van deze organisatie.

Voor rechtstreeks contact kunt u bellen: 06-25535529
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor giften en donaties:
Banknummer NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen

Onze trainingslocatie voor het basiswerk ligt tegenover Woonforum Vesta direct aan de ringweg-west in de stad Groningen, afrit "industrieterrein/meubelboulevard onderaan de afrit aan de rechterzijde voor het spoor Koeriersterweg, de ingang ligt t/o 52

U kunt zich bij ons aanmelden voor onze reddingshondengeschiktheidsproef. Na gebleken geschiktheid kunt u uitgenodigd worden om aangeslotene te worden. U kunt dan verder voor speuren, vlakterevieren, puinzoeken, lawinetraining en het waterwerk. Daarnaast krijgt u de nodige theorie en wordt u opgeleid in het gebruik van hulpmiddelen zoals GPS, portofoon, abseilen langlaufen,etc. Een geldig EHBO diploma en een vaarbewijs is een pré. Maar houdt u er rekening mee dat dit veel trainingsarbeid kost, zowel in binnen- als buitenland ( b.v. multidisciplinaire oefeningen). Na het behalen van de benodigde certificaten, die "gelopen" worden onder IRO- keurmeesters, die internationaal erkend zijn en zelf minstens twee reddingshonden tot het hoogste niveau opgeleid hebben, kunt u met uw hond in Nederland inzetbaar worden; echter wilt u nog verder dan kunt u zich aanmelden voor de jaarlijks gehouden internationale inzettest U bent 48 uur volledig zelfsupporting en wordt op vele onderdelen getest een groep internationale waarnemers volgen u; na afloop krijgt u te horen of u aan de eisen heeft voldaan is dat het geval dan zal u opgenomen worden in het internationale crisisteam en wereldwijd ingezet worden.Een van onze leden heeft als eerste Nederlander deze unieke prestatie geleverd!

Bent u op dit moment elders actief met een reddingshond en gaat u voor kwaliteit dan nodigen wij u graag uit voor een gesprek.

U dient verzekerd te zijn tegen eventuele schade door u of uw huisdier. Tijdens de oefeningen op puinlokaties dient u uit veiligheidoverwegingen veiligheidsschoenen en lichaamsbedekkende kleding alsmede werkhandschoenen en helm te dragen en de aanwijzingen van de instructeur ogenblikkelijk op te volgen

Als u serieus overweegt om zich bij ons aan te sluiten, maar u weet het niet zeker, dan is er de mogelijkheid om eens een trainingsdag als slachtoffer bij ons te zijn. U kijkt in onze keuken en wij hebben een vreemd slachtoffer, wat voor ons altijd belangrijk is. Bel of mail ons voor een afspraak en neem uw thermosfles, brood en warme deken mee.