4 maanden en 21 kg met filmpje van Alva en Bello

 

Bello is nu 4 maanden oud en weegt 21 kg. Volgens de dierenarts ziet hij er prima uit.Als u op deze link klikt dan ziet u Bello met Alva spelen op ons trainingsveld.

Net als toen Alva klein was doe ik veel aan het socialiseren van Bello, dus als je dat wilt weten kijk je even op de pagina van Alva.Zo loop ik op dit moment bij de Stichting Hondensport Groningen in de puppycursus, ik loop daar in een groep van acht honden onder deskundige leiding van Jolanda Bus, aan het eind van de les spelen deze honden maar ook de andere groepen honden ongeveer een kwartiertje op het veld met elkaar, bijelkaar wel zo'n 30 honden en dat is erg goed voor de verdraagzaamheid onder elkaar.
Ik kan iedereen aanraden wat je ook van plan bent met je hond om zo'n start met je hond te gaan maken.
Verder speur ik wekelijks met hem en hij begint het spelletje al goed door te krijgen.Afgelopen zondag ben ik nog even langs de hondenvereniging Gideon(IPO) geweest om de hond te laten zien en iedereen was erg gecharmeerd.De helper heeft hem een beetje aangeplaagd met een jutekussen en hij ging er vol in compleet met blaffen.Je kunt echt zien dat het in de genen zit.Voor de rest doe ik daar nog niets mee maar het is wel even leuk om te weten.
In onze normale praktijktrainingen in het bos en op het puin doen we al de eerste kleine stapjes,uiteraard spelenderwijs en wat hij aan kan.Ook hebben we hem al mee op de boot gehad maar dat geeft ook geen enkel probleem. Als mijn gevoel klopt dan kan dit wel eens een goede werkhond worden, de kwaliteiten zijn er, aan mij de taak om dat rustig en goed eruit te halen.
Het komende weekend gaat hij met ons mee naar het jaarlijkse door ons gehouden teambuidingsweekend.