Bodhi

Image

2017-10-28 SRNL module A en B km Lucas Lauxen
2018-10-21 VZH Kringgroep Assen km Robbie de Jong
2019-05-25 IGP deelcertificaat 1A kringgroep Bolsward 98 punten km Toon Hop
2019-06-16 IGP deelcertificaat 2A kringgroep HSD Delfzijl 85 punten km Hans Hengelman
2019-11-10 IGP deelcertificaat 3A kringgroep Assen 96 punten km Hans Hengelman
2020-11-29 SPH 1 Kringgroep Frisiana Leeuwarden 90 punten km Toon Hop
2021-11-07 SPH 2 examen afgelegd onder keurmeester A Stam bij de kringgroep HDC Bareveld. De spoorlegger was Lucas Lauxen.

Nieuws en verslagen

Bodhi en ik hebben op 07 November 2021 het SPH 2 examen afgelegd onder keurmeester A Stam bij de kringgroep HDC Bareveld. De spoorlegger was Lucas Lauxen.

 

Vanaf 08.30 uur waren we welkom op de kringgroep Bareveld waar om 9.00 uur gestart werd met de deelnemers van het VZH - examen(verkeerszekere hond).
Rond 9.10 uur vertrokken we naar de speurvelden die bij Noordbroek gelegen waren. Hier was de spoorlegger al om 8.00 uur begonnen met de sporen uit te lopen voor de SPH 2 examens en toen wij aankwamen lagen deze sporen er al in.
Daar aangekomen werden de sporen van door de IGP 1 kandidaten door hun zelf uitgelopen en nadien uitgewerkt. Om 11.00 uur werd er gestart met de 1e speurhond kandidaat, het spoor had dus 3 uur gelegen en een half uur voor het uitwerken was er door een persoon een verleiding door het spoor gelopen.

Hierna was ik als tweede kandidaat aan de beurt om mij aan te melden bij de keurmeester en te beginnen aan het spoor. Na een wat onzekere start kwam Bodhi goed in zijn ritme en werkte hij het grootste deel van het spoor netjes uit. ook de verleiding trok Bodhi niets van aan waarna het laatste gedeelte begon, hier hield Bodhi af en toe wat in waarbij hij gelukkig goed op het spoor bleef tot het gehele spoor goed werd uitgewerkt. Alle voorwerpen waren binnen.

Eindresultaat 98 punten van de 100.. Geslaagd..!!!!!

 

Vanochtend om 8.00 uur hebben we ons met drie honden gemeld bij Kringgroep Assen.Vincent deed met zijn Viszla Bodhi mee aan het deelcertificaat IGP 3A (speuren)en Lucas ging met Mbello en Alva voor de elfde keer dit jaar aan het speuren in speurhond 2 om zich te kunnen kwalificeren voor het NK.
De spoorlegger was Willem Rozenboom en de keurmeester Hans Hengelman. Vandaag werd er gespeurd in Amen op mooie weiden met vochtig gras op klomphoogte, windstil weer met aan de hemel een waterig zonnetje bij een temperatuur van 7 graden celsius, een ideale situatie dus.Vincent zijn spoor met een lengte van 450 pas had een ligtijd van een uur en werd door de keurmeester beloond met 96 punten en Lucas zijn sporen van 1850 pas en minimaal 3 uur oud met een verleidingsspoor erdoor werd door de keurmeester beloond met respectievelijk 93 en 96 punten.

Gisteren 21 oktober 2018 is Vincent met zijn hond Bohdi bij kringgroep Assen geslaagd voor zijn vzh certificaat.
De keurmeester was Robbie de Jong.

23ED9644 A9D6 4984 8109 51ADB9D15063

Wij, Vincent samen met hond Bodhi, trainen al een dik jaar bij Lucas van Stichting Reddingshond NL Wij doen dit met heel veel plezier.

Bodhi is een Vizsla en komt bij de Vizslakennel Kyrago's uit Oostwold vandaan. Deze hond is een groot brok energie waarmee trainen echt een genot is om te doen.

Na de Module A en B positief te hebben afgerond zijn we begonnen met de officiële opleiding tot reddingshond. Dit is zowel voor de baas als Bodhi een leuke, intensieve en bovenal leerzame ervaring. We hopen over een tijd als reddingshondenteam één of meerdere officiële internationale diploma's te halen bij de IRO en inzetbaar te zijn voor het praktijkwerk.

Nu ook dit certificaat is behaald kunnen wij nu verder voor het speurwerk uit het IPO programma dit is een goede basis voor het echte speurwerk wat wij bij de reddingshonden leren.

Bekijk alle verslagen

Onze honden

Hier ziet u een overzicht van onze selectie honden in opleiding en gecertificeerde honden. Indien u op de afbeelding klikt krijgt u meer informatie over de geselecteerde hond.
Image

M. Bello

Image

Alva

Image

Boaz

Image

Pip

Image

Odin

Image

Bodhi