Vincent geslaagd voor zijn speurhond 2 examen

Bodhi en ik hebben op 07 November 2021 het SPH 2 examen afgelegd onder keurmeester A Stam bij de kringgroep HDC Bareveld. De spoorlegger was Lucas Lauxen.

 

Vanaf 08.30 uur waren we welkom op de kringgroep Bareveld waar om 9.00 uur gestart werd met de deelnemers van het VZH - examen(verkeerszekere hond).
Rond 9.10 uur vertrokken we naar de speurvelden die bij Noordbroek gelegen waren. Hier was de spoorlegger al om 8.00 uur begonnen met de sporen uit te lopen voor de SPH 2 examens en toen wij aankwamen lagen deze sporen er al in.
Daar aangekomen werden de sporen van door de IGP 1 kandidaten door hun zelf uitgelopen en nadien uitgewerkt. Om 11.00 uur werd er gestart met de 1e speurhond kandidaat, het spoor had dus 3 uur gelegen en een half uur voor het uitwerken was er door een persoon een verleiding door het spoor gelopen.

Hierna was ik als tweede kandidaat aan de beurt om mij aan te melden bij de keurmeester en te beginnen aan het spoor. Na een wat onzekere start kwam Bodhi goed in zijn ritme en werkte hij het grootste deel van het spoor netjes uit. ook de verleiding trok Bodhi niets van aan waarna het laatste gedeelte begon, hier hield Bodhi af en toe wat in waarbij hij gelukkig goed op het spoor bleef tot het gehele spoor goed werd uitgewerkt. Alle voorwerpen waren binnen.

Eindresultaat 98 punten van de 100.. Geslaagd..!!!!!