Oefening in Zwitserland

Van 24 t/m 27 juli 2014 waren Alva en ik aanwezig voor een voorbereidingsoefening voor het MRT( Inzettest voor het internationaal USAR team van de IRO) die eind dit jaar zal plaatsvinden in Oostenrijk.

Donderdag 24 juli om 12.30 uur arriveerden wij in Epeisse in Zwitserland op het oefenterrein van het Zwitserse leger. Op dit terrein zijn diverse grote gebouwen gemaakt die later door middel van explosieven gecontroleerd zijn ingestort.
Zodoende ontstond een realistisch aardbevingsgebied waar we goed op konden oefenen. We werden verdeeld in drie groepen van elk 6 personen waarbij we afwisselend mochten zoeken of slachtoffer zijn.
Zo kon het gebeuren dat ik tussen een betonvloer als slachtoffer lag en er een zwaar onweer uitbrak waardoor de commandant het terrein liet ontruimen. Als slachtoffer lag ik veilig en kon gewoon blijven liggen. Uiteindelijk lag ik daar vier uur lang te wachten en ben maar gaan slapen.
Dit terrein wordt gebruikt voor het beoefenen van rampensituaties door leger,brandweer etc.
De theorie en de praktijk werd hier beoefend en dat ging van 's morgensvroeg tot 's avonds laat.
Dat betekende dat ik om 5.30 uit mijn tent kwam en na 00.00 uur ging slapen.
Het was een prachtige en leerzame oefening en ik ga dan ook met een goed geval naar de inzettest 2014 aan het eind van dit jaar vermoedelijk eind oktober in Oostenrijk.

voorbereiding MRT Epeisse Zwitserland 2014 12

voorbereiding MRT Epeisse Zwitserland 2014 11 1