Onze honden

Zogauw een aangeslotene van onze Stichting Reddingshond NL de A en B cursus doorlopen heeft mag hij of zij bij ons met de reddingshondopleiding starten en wordt als hij of zij dat wil hier aan de rechterzijde vermeld en u kunt daar de resultaten lezen. In verband met de wet op de privicy ( AVG) wil niet iedereen hier vermeld staan.

Wij volgen het IRO programma en zoals de UN verklaarde:" werelds kwalitatief het beste en hoogste internationale programma voor reddingshonden".
Na het behalen van de hoogste certificaten in puin of vlakte in de onderdelen praktijk en hindernissen kun je nationaal ingezet worden en ook aan de internationale inzettesten meedoen, als je daar doorheen komt kan je in het USAR team van de IRO opgenomen worden, dit is een select gezelschap die op afroep van de UN wereldwijd inzetbaar is en jaarlijks verplichte oefeningen moet volgen en tweejaarlijks een herhalingstest.
Wil je eens weten hoe zo'n test er uit ziet lees dan eens het verslag van Fokus of Alva hier in het rechtermenu te vinden of vraag een lezing bij ons aan!

Door onze Stichting Reddingshond NL opgeleide mensen zijn er nu sinds 2007 drie hondengeleiders die op het allerhoogste internationaal niveau geacteerd hebben, dus u begrijpt het is een lange en moeizame weg maar fijn als het lukt.