weer een mooie uitslag

zaterdagochtend 2 november om 8.00 uur verzamelden zich een groep speurfanaten bij Dobermankringgroep Martinistad in Groningen, zij organiseerden een IGP en speurhond examen. Ook Lucas met zijn duitse herder Ido-Alva Kiridesja was daar aanwezig om voor de 10e keer dit jaar een kwalificatiepunten voor het NK te halen.
De speurvelden aan de Eenumerweg in Eenum( bij Slochteren) lagen er prima bij wel met veel water echter dat is iets waar je prima op trainen kan en was dan ook geen enkel probleem.
Het spoor was 4 uur oud toen Lucas met zijn hond zich mocht melden bij de keurmeester Franjo Matekovic en vervolgens van start mocht gaan met in zijn kielzog( ongeveer 30 meter afstand) de spoorlegger Roelf Westra.
De spoorlegger had een mooi lang spoor van 1850 passen met zeven voorwerpjes uitgelopen die de hond prima wist te volgen en weer te vinden.Aan het einde van het spoor kon Lucas zich met zijn hond afmelden bij de keurmeester die dit beloonde met uitmuntend 96 punten.
Daarna reisden we weer terug naar de stad Groningen waar op het trainingsveld van KC Martinistad het overige gedeelte van de examens zou plaatsvinden.Aan het eind van de dag gingen wij weer met een tevreden gevoel naar huis onder dankzegging aan de mensen van Martinistad die deze dag mogelijk maakten.