Op weg naar het NK

Gisteren hebben twee honden van ons Ido-Alva Kiridesja en Mbello Z Jirkova Dvora voor dit jaar hun 1e speurwedstrijd (speurhond 2 ) weer gelopen onder keurmeester Robbie de Jong met respectievelijk 90 en 95 punten van de 100.
Dit is een mooi uitgangspunt voor de komende 5 wedstrijden/examens die zij nodig hebben op weg naar het nederlands kampioenschap waarmee zij een ticket naar het WK hopen te verdienen.
De Nederlandse gebruikshonden club Gideon uit Groningen was de organiserende vereniging en op hun uitgestrekte speurvelden aan de Pastorieweg in Noordbroek waren de sporen van 3 uur oud neergelegd door de spoorleggers Willem Rosenboom en Roelf Westra van de vereniging Ommelanden uit Groningen.
Als extra moeilijkheid wordt er na twee en een halve uur nog door een ander vreemd persoon dwars door het reeds gelegde spoor heen gelopen.
De sporen zijn dus 3 uur oud en 1850 pas lang met op het spoor ergens 7 voorwerpen van 10 cm x 3cm x 1,5 cm maximaal die door de hond keurig dient te worden verwezen door erbij te gaan staan liggen of zitten. De hondengeleider loopt tien meter achter de aangelijnde hond en mag niet helpen.
Onze groep is blij met deze prestatie en we feliciteren de hondengeleider van deze prachtige duitse herdershonden.