Krystmoeting 2016

Afgelopen zaterdag 19 december 2016 werd door Kringgroep Frisiana te Leeuwarden weer de nachtbijtoefening voor IPO- en KNPV honden gehouden. Dit keer waren over een route van ongeveer 2 km 6 oefeningen uitgezet en afgesloten met het afstandstellen op het veld.
Er deden ongeveer 50 honden mee en Ido-Alva Kiridesja wist daar een verdienstelijke 2e plaats te behalen, en dat terwijl hij al 8 jaar oud is en zeer krachtig nog.
Allemaal verschillende oefeningen met veel hindernissen,pistoolschoten,flitslicht met alarmen etc. De honden werden getest op moed en belastbaarheid en directe aanval zonder dat ze zich lieten intimideren.

De laatste oefening op het veld was wel heel mooi, Er was een grote schuimbaan gespoten waar de hond doorheen moest om de pakwerker te bereiken en aan te vallen. Mark Venema de pakwerker zette er een goede bedreiging op en nadat de honden ingebeten hadden probeerde hij ze te verdrijven door dwars tegen de hond in door het schuim te gaan. De hond verdween onder het schuim maar liet niet los en pas toen Lucas erbij kwam en het loscommando gaf loste Alva.
Voor iedereen was er suikerbrood, kerststol, chocolademelk en gluhwijn en er was een hoop gezelligheid en een sportieve onderlinge strijd.
Deze 10e editie was door Jan Louwerens van Frisiana en zijn medewerkers weer perfect geregeld.
De volgende ochtend om 3.00 uur ging ik met een voldaan gevoel richting mijn bed, en ook Alva was snel onder zeil.
Even geslapen tot 6.00 uur en vervolgens om 9.00 weer op het speurveld te staan voor de training want over drie weken doen wij ook mee aan de 4 daagse wedstrijd De Gouden Speurlijn ook in Leeuwarden daar doe ik aan mee met Alva en Mbello .
 Als er foto's komen dan zet ik ze nog op deze site en anders kun je ook nog eens kijken op www.kringgroepfrisiana.nl