Ylva

Image

Mijn onverschrokken Ylva!

Wat doe je als je als niet-hondenmens een fanatiek herdershondje in handen krijgt?

Je gaat op zoek naar een manier om die energie in juiste banen te leiden.. :)

Op tweejarige leeftijd ben ik met Ylva bij de plaatselijke hondenclub begonnen met trainen. De eerste les kwam ik met een ongeleid projectiel aan het touw het veld op, en de scheve gezichten en opmerkingen waren niet uit de lucht (“Moet ie nou nog wat leren?”). Logisch en ook wel terecht.. Gelukkig bleek Ylva heel graag te willen werken en zag je haar per les transformeren. We werden met elk examen en wedstrijdje ingedeeld, we zaten in no-time in de behendigheidsgroep en kregen veel positieve commentaren van de keurmeesters.

Als iets goed gaat is het al snel leuk natuurlijk en langzaam maar zeker begon ik ook oprecht interesse te krijgen in de hondensport.

Door een verhuizing kon ik niet meer verder bij deze hondenclub en ben ik op zoek gegaan naar iets anders wat wij samen konden doen, en zo zijn we uiteindelijk bij Stichting Reddingshond NL terechtgekomen!

Helaas kan Ylva vanwege gezondheidsproblemen niet meer alles doen, maar haar zoekdrift is enorm. Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg dingen die ze wel kan en voor mijzelf valt er ook nog enorm veel te leren!

Ylva is geboren op 7-10-2013 en gefokt door S. Dusseljee uit Max x Lynn.

Noot Lucas:De hond heeft een zeer hoge buitdrift waardoor hij ook een hoge zoekdrift heeft en bereid is het slachtoffer te vinden.Dus vlakterevieren,speuren en lawinewerk zal geen probleem zijn.

 

 

 

28-10-2017 SRNL module A en B

27-10-2019 VZH 

Onze honden

Hier ziet u een overzicht van onze selectie honden in opleiding en gecertificeerde honden. Indien u op de afbeelding klikt krijgt u meer informatie over de geselecteerde hond.
Image

M. Bello

Image

Alva

Image

Boaz

Image

Pip

Image

Odin

Image

Bodhi