reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

Reddingshonden in Nederland

Wij zijn het adres voor het opleiden van uw huishond  of werkhond. 

Onze honden worden wekelijks op verschillende slooplokaties in stedelijke gebieden getraind zodat we telkens weer een nieuwe oefensituatie hebben zodat je ook echt kunt leren, ook oefenen wij voor het opsporen naar vermiste personen in het veld,bos,water,sneeuw etc.
Het opleiden van een reddingshond is niet zo maar wat daar is toch wel een aantal jaren voor nodig en zeker belangrijk dat je daarnaast over een trainingsveld kunt beschikken waar je ook de gehoorzaamheids- en hindernisoefeningen kunt leren, dat hebben wij aan de Koeriersterweg tegenover huisnummer 56 postcode 9727 AD Groningen
Wekelijkse oefenuren draaien is een must als je dat niet doet kan je geen betrouwbare zoekhond hebben. En natuurlijk afsluiten met de internationale certificaten van de reddingshondenorganisatie als bewijs dat het ook goed is, deze zijn in Nederland erkend door de Raad van Beheer en internationaal toonaangevend! Dat bewijst de praktijk ook wel en is ook nog eens door de UNHCR geoormerkt als het programma wat op het hoogste niveau staat.

Te vaak zie je berichten in de media voorbijkomen waarbij z.g. zoekhonden ingezet worden die niet capabel zijn.Geen certificaten hebben of goedgekeurd door eigen clubmensen!

Wij stellen ons op het standpunt dat de hulpverlening in Nederland een overheidstaak is.Mochten zij op een bepaald moment niet of onvoldoende kennis in huis hebben maar wel kunnen ontvangen van professionele burgerhulpverleners zoals wij dat zijn dan kan dat. Uiteindelijk gaat het erom dat bij het opsporen van vermiste personen bij de families en vrienden geen valse verwachtingen gewekt moeten worden.

Om die redenen volgen wij uitsluitend het internationale IRO programma en komen alleen als de meldkamer ons vraagt en conformeren ons tijdens het uitvoeren van een opdracht aan de leidinggevenden van de betreffende overheidsdienst!

Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.Daarna zijn er nog twee mensen door ons opgeleid die dit ook is gelukt.
Om ons in staat te stellen onze medemens te blijven helpen, zijn we blij met elke gift of donatie die u ons geeft.Dat kan ook in natura zijn b.v. schenk ons uw oude metalen en huishoudelijke apparaten!
Stortingen op NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn welkom,vraag informatie.

Weer een mooi resultaat

zaterdagochtend 2 november om 8.00 uur verzamelden zich een groep speurfanaten bij Dobermankringgroep Martinistad in Groningen, zij organiseerden een IGP en speurhond examen. Ook Lucas met zijn duitse herder Ido-Alva Kiridesja was daar aanwezig om voor de 10e keer dit jaar een kwalificatiepunten voor het NK te halen.
De speurvelden aan de Eenumerweg in Eenum( bij Slochteren) lagen er prima bij wel met veel water echter dat is iets waar je prima op trainen kan en was dan ook geen enkel probleem.
Het spoor was 4 uur oud toen Lucas met zijn hond zich mocht melden bij de keurmeester Franjo Matekovic en vervolgens van start mocht gaan met in zijn kielzog( ongeveer 30 meter afstand) de spoorlegger Roelf Westra.
De spoorlegger had een mooi lang spoor van 1850 passen met zeven voorwerpjes uitgelopen die de hond prima wist te volgen en weer te vinden.Aan het einde van het spoor kon Lucas zich met zijn hond afmelden bij de keurmeester die dit beloonde met uitmuntend 96 punten.
Daarna reisden we weer terug naar de stad Groningen waar op het trainingsveld van KC Martinistad het overige gedeelte van de examens zou plaatsvinden.Aan het eind van de dag gingen wij weer met een tevreden gevoel naar huis onder dankzegging aan de mensen van Martinistad die deze dag mogelijk maakten.

Dutch English French German Italian Spanish