reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

Reddingshonden in Nederland

Wij zijn het adres voor het opleiden van uw huishond  of werkhond. 

Onze honden worden wekelijks op verschillende slooplokaties in stedelijke gebieden getraind zodat we telkens weer een nieuwe oefensituatie hebben zodat je ook echt kunt leren, ook oefenen wij voor het opsporen naar vermiste personen in het veld,bos,water,sneeuw etc.
Het opleiden van een reddingshond is niet zo maar wat daar is toch wel een aantal jaren voor nodig en zeker belangrijk dat je daarnaast over een trainingsveld kunt beschikken waar je ook de gehoorzaamheids- en hindernisoefeningen kunt leren, dat hebben wij aan de Koeriersterweg tegenover huisnummer 56 postcode 9727 AD Groningen
Wekelijkse oefenuren draaien is een must als je dat niet doet kan je geen betrouwbare zoekhond hebben. En natuurlijk afsluiten met de internationale certificaten van de reddingshondenorganisatie als bewijs dat het ook goed is, deze zijn in Nederland erkend door de Raad van Beheer en internationaal toonaangevend! Dat bewijst de praktijk ook wel en is ook nog eens door de UNHCR geoormerkt als het programma wat op het hoogste niveau staat.

Te vaak zie je berichten in de media voorbijkomen waarbij z.g. zoekhonden ingezet worden die niet capabel zijn.Geen certificaten hebben of goedgekeurd door eigen clubmensen!

Wij stellen ons op het standpunt dat de hulpverlening in Nederland een overheidstaak is.Mochten zij op een bepaald moment niet of onvoldoende kennis in huis hebben maar wel kunnen ontvangen van professionele burgerhulpverleners zoals wij dat zijn dan kan dat. Uiteindelijk gaat het erom dat bij het opsporen van vermiste personen bij de families en vrienden geen valse verwachtingen gewekt moeten worden.

Om die redenen volgen wij uitsluitend het internationale IRO programma en komen alleen als de meldkamer ons vraagt en conformeren ons tijdens het uitvoeren van een opdracht aan de leidinggevenden van de betreffende overheidsdienst!

Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.Daarna zijn er nog twee mensen door ons opgeleid die dit ook is gelukt.
Om ons in staat te stellen onze medemens te blijven helpen, zijn we blij met elke gift of donatie die u ons geeft.Dat kan ook in natura zijn b.v. schenk ons uw oude metalen en huishoudelijke apparaten!
Stortingen op NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn welkom,vraag informatie.

afgelopen week

De afgelopen week waren we uitgenodigd door de Rabobank uit de Stad om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de geldprijzen in het kader van de rabobank clubcampagne. Dit was een feestelijke bijeenkomst op het voormalige suikerunieterrein waar wij tijdens de sloop vele malen hebben kunnen trainen met onze mensen.
De avond werd gepresenteerd door de oud schaatser Eben Wennemars en een directielid van de Rabobank.Onze penningmeester mocht een cheque met een mooi geldbedrag van 770 euro in ontvangst nemen wat goed zal worden besteedt.Iedereen die dit mogelijkmaakte hartelijk dank.
Ook hebben wij een facebook aangevraagd waardoor wij hopen op veel volgers zodat u wij nog beter kunnen voorlichten wat er nodig is om een goede reddingshond te krijgen.
afgelopen zaterdag hebben we weer voluit getraind op onze zoekvelden rond Groningen en zondag wisten twee speurhonden van ons weer een goede uitslag op te halen in Jubbega bij de HSV "De Vooruit". De velden waren net gemaaid met zeer drukkend warm weer waarbij 's middags de sporen uitgelopen moesten worden. 
Volgende week gaan drie honden van ons naar Bolsward want de weg naar het NK  en vervolgens WK is zwaar en lang maar uitdagend en mooi.

 

Dutch English French German Italian Spanish