reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

Reddingshonden in Nederland

Wij zijn het adres voor het opleiden van uw huishond  of werkhond. 

Onze honden worden wekelijks op verschillende slooplokaties in stedelijke gebieden getraind zodat we telkens weer een nieuwe oefensituatie hebben zodat je ook echt kunt leren, ook oefenen wij voor het opsporen naar vermiste personen in het veld,bos,water,sneeuw etc.
Het opleiden van een reddingshond is niet zo maar wat daar is toch wel een aantal jaren voor nodig en zeker belangrijk dat je daarnaast over een trainingsveld kunt beschikken waar je ook de gehoorzaamheids- en hindernisoefeningen kunt leren, dat hebben wij aan de Koeriersterweg tegenover huisnummer 56 postcode 9727 AD Groningen
Wekelijkse oefenuren draaien is een must als je dat niet doet kan je geen betrouwbare zoekhond hebben. En natuurlijk afsluiten met de internationale certificaten van de reddingshondenorganisatie als bewijs dat het ook goed is, deze zijn in Nederland erkend door de Raad van Beheer en internationaal toonaangevend! Dat bewijst de praktijk ook wel en is ook nog eens door de UNHCR geoormerkt als het programma wat op het hoogste niveau staat.

Te vaak zie je berichten in de media voorbijkomen waarbij z.g. zoekhonden ingezet worden die niet capabel zijn.Geen certificaten hebben of goedgekeurd door eigen clubmensen!

Wij stellen ons op het standpunt dat de hulpverlening in Nederland een overheidstaak is.Mochten zij op een bepaald moment niet of onvoldoende kennis in huis hebben maar wel kunnen ontvangen van professionele burgerhulpverleners zoals wij dat zijn dan kan dat. Uiteindelijk gaat het erom dat bij het opsporen van vermiste personen bij de families en vrienden geen valse verwachtingen gewekt moeten worden.

Om die redenen volgen wij uitsluitend het internationale IRO programma en komen alleen als de meldkamer ons vraagt en conformeren ons tijdens het uitvoeren van een opdracht aan de leidinggevenden van de betreffende overheidsdienst!

Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.Daarna zijn er nog twee mensen door ons opgeleid die dit ook is gelukt.
Om ons in staat te stellen onze medemens te blijven helpen, zijn we blij met elke gift of donatie die u ons geeft.Dat kan ook in natura zijn b.v. schenk ons uw oude metalen en huishoudelijke apparaten!
Stortingen op NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn welkom,vraag informatie.

Vlakterevieren in Harkstede

Vandaag hadden Marcel en Lucas ruim een uur voor de training een bosgebied volgens de examenvoorschriften ingericht en doorlopen met honden.De examenkandidaten voor Duitsland en Belgiƫ konden zien waar ze nog aan moesten werken om te kunnen slagen.Voor zo'n examen dienen de honden dirigeerbaar te zijn en snel het hele terrein in een kwartier kunnen afzoeken en de slachtoffers te hebben gevonden.Ook vandaag zagen we weer dat sommigen zich vergissen in de grootte van het terrein in combinatie met de zoektijd een lastige opgave.
Ook voor de andere honden en de beide pups hadden we weer goede jut- en aanblafoefeningen en je ziet de honden per week sterker worden.
Marcel was tussen de training even weg naar de Stichting Hondensport Groningen om daar met zijn hond een uurtje te lessen,een goede voorbereiding en versterking van de opleiding bij ons voor reddingshond
Ook Cora was vandaag weer aanwezig om ons als slachtoffer te helpen en we hebben haar nog even geleerd hoe ze met haar pup kan spelen want ook zij wil graag haar hond Codah opleiden tot reddingshond.Binnenkort start ze met een puppycursus en 11 september start ze bij ons met de basiscursus A

Dutch English French German Italian Spanish