reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

Reddingshonden in Nederland

Wij zijn het adres voor het opleiden van uw huishond  of werkhond. 

Onze honden worden wekelijks op verschillende slooplokaties in stedelijke gebieden getraind zodat we telkens weer een nieuwe oefensituatie hebben zodat je ook echt kunt leren, ook oefenen wij voor het opsporen naar vermiste personen in het veld,bos,water,sneeuw etc.
Het opleiden van een reddingshond is niet zo maar wat daar is toch wel een aantal jaren voor nodig en zeker belangrijk dat je daarnaast over een trainingsveld kunt beschikken waar je ook de gehoorzaamheids- en hindernisoefeningen kunt leren, dat hebben wij aan de Koeriersterweg tegenover huisnummer 56 postcode 9727 AD Groningen
Wekelijkse oefenuren draaien is een must als je dat niet doet kan je geen betrouwbare zoekhond hebben. En natuurlijk afsluiten met de internationale certificaten van de reddingshondenorganisatie als bewijs dat het ook goed is, deze zijn in Nederland erkend door de Raad van Beheer en internationaal toonaangevend! Dat bewijst de praktijk ook wel en is ook nog eens door de UNHCR geoormerkt als het programma wat op het hoogste niveau staat.

Te vaak zie je berichten in de media voorbijkomen waarbij z.g. zoekhonden ingezet worden die niet capabel zijn.Geen certificaten hebben of goedgekeurd door eigen clubmensen!

Wij stellen ons op het standpunt dat de hulpverlening in Nederland een overheidstaak is.Mochten zij op een bepaald moment niet of onvoldoende kennis in huis hebben maar wel kunnen ontvangen van professionele burgerhulpverleners zoals wij dat zijn dan kan dat. Uiteindelijk gaat het erom dat bij het opsporen van vermiste personen bij de families en vrienden geen valse verwachtingen gewekt moeten worden.

Om die redenen volgen wij uitsluitend het internationale IRO programma en komen alleen als de meldkamer ons vraagt en conformeren ons tijdens het uitvoeren van een opdracht aan de leidinggevenden van de betreffende overheidsdienst!

Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.Daarna zijn er nog twee mensen door ons opgeleid die dit ook is gelukt.
Om ons in staat te stellen onze medemens te blijven helpen, zijn we blij met elke gift of donatie die u ons geeft.Dat kan ook in natura zijn b.v. schenk ons uw oude metalen en huishoudelijke apparaten!
Stortingen op NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn welkom,vraag informatie.

Brandweer Drachten

Vandaag hadden we een bijzondere oefening bij de Brandweer van Drachten.
Onze gastheer Marco ontving ons in de kantine met een kop koffie waarna iedereen onder leiding van Esther buiten begonnen met de gebruikelijke aanblafoefeningen.
Ondertussen gingen Lucas en Marco op de oefenzolder waar een donkere flatwoning is nagebouwd een rampenscenario maken.
Donker,rook,hulpgeroep,knetterend vuur,lichtslang,flitslicht,instortingen, alles was aanwezig.
Er werden twee slachtoffers weggelegd die door de honden moesten worden opgezocht.
De honden starten beneden in de garage en dienden zelfstandig de trap te nemen en de woning te doorzoeken.
Nadat de hond had aangeblaft mocht de geleider naar zijn hond om die te belonen.
Ook werden de honden met geleiders in een transportsituatie gezet met de sirene aan ook dit moeten de honden gelaten over zich heen laten gaan.
Onze sponsor Koos van der Wijk met zijn vrouw Ina kwamen ook nog even kijken.
Op het terrein hebben de honden ook nog even de buitenwenteltrap op en neer gelopen dit gaf verder geen problemen.Marcel en Esther hebben foto's gemaakt,ze staan in het album,morgen nog enkele foto's gemaakt door Roel.
Wij hebben van deze bijzondere oefendag genoten en ook nog weer goede leermomenten meegekregen 
waar wij weer verder mee kunnen.Zo gaat Kor dus een knetterkast bouwen!
Ook voor de pup en aanvangende honden waren voor de inprentingsfase goede momenten.
Met dank aan Brandweer Drachten en in het bijzonder aan Marco.

20130302 3

Dutch English French German Italian Spanish