reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

Reddingshonden in Nederland

Wij zijn het adres voor het opleiden van uw huishond  c.q werkhond. Onze stichting heeft haar trainingsveld aan de Koeriersterweg 9727 AD tegenover huisnummer 52 direct aan de westelijke ringweg en de busbaan.De bussen uit stad en provincie hebben hier een halte.Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.Inmiddels zijn er nog twee mensen door ons opgeleid die dit ook is gelukt.
Om ons in staat te stellen onze medemens te blijven helpen, zijn we blij met elke gift of donatie die u ons geeft.Dat kan ook in natura zijn, zie onze sponsorpagina elders op deze site.
Stortingen op NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn welkom,vraag informatie.

Explosie in Leeuwarden

leeuwarden vuurdoornstraat

Afgelopen vrijdag werd door de meldkamer Drachten de brandweer Leeuwarden, het nieuwe STH noord team  en wij met de reddingshond Alva Kiridesja opgeroepen om naar de Vuurdoornstraat 18 in Leeuwarden te gaan.Door een explosie gevolgd door een brand was het flatgebouw instabiel

en mochten er geen personen meer naar binnen. Er waren slachtoffers maar waar en hoeveel was onbekend.

Brandweer Leeuwarden heeft de brand met schuim vanaf buiten met schuim geblust waarna de hond Alva naar binnen werd gezonden. Hondengeleider Lucas bleef op straat staan op ruime afstand vanaf het flatgebouw en kon de hond vanaf die plek door het gebouw dirigeren. In zeer korte tijd vond de hond op de verdiepig waar de brand was een slachtoffer en nog een slachtoffer in de etage daar direct onder. Vervolgens nog twee slachtoffers in de donkere kelder die Alva vond door vanaf de buitenzijde door een kelderraam naar beneden te springen en de ruimtes daar te doorzoeken.

Het STH team noord ging vervolgens de slachtoffers eruit halen.

Door ons werd duidelijkaangetoond dat een reddingshond zelfstandig en op afstand moet kunnen werken zonder dat de hondengeleider er drie meter achter staat!

Dutch English French German Italian Spanish