reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

Reddingshonden in Nederland

Wij zijn het adres voor het opleiden van uw huishond  c.q werkhond. Onze stichting heeft haar trainingsveld aan de Koeriersterweg 9727 AD tegenover huisnummer 52 direct aan de westelijke ringweg en de busbaan.De bussen uit stad en provincie hebben hier een halte.Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.Inmiddels zijn er nog twee mensen door ons opgeleid die dit ook is gelukt.
Om ons in staat te stellen onze medemens te blijven helpen, zijn we blij met elke gift of donatie die u ons geeft.Dat kan ook in natura zijn, zie onze sponsorpagina elders op deze site.
Stortingen op NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn welkom,vraag informatie.

Slachtoffer gevonden

Vanmorgen begonnen we met de trainingen in een leegstaande fabriekshal zoals gebruikelijk met de aanblaf- en jutoefeningen je ziet alle honden vooruitgaan en zelfs voor de ervaren honden is het een goede onderhoudsoefening.

Na de koffie was het tijd voor de zoekoefeningen en dat ook weer op het niveau van de betreffende hond.Het aardige is wel dat wij op dit moment verschillende niveau van honden hebben dus van de beginners tot vergevorderde naar ervaren honden.

Op de foto ziet u Mbello die aan de buitenkant van het transformatorhuis het slachtoffer wist te lokaliseren en doorlopend aan te blaffen totdat zijn baas gekomen was, waarna de hond via een gaatje van het slachtoffer zijn beloning mocht ontvangen.

Daarna zijn we naar ons trainingsveld gegaan voor de hindernis- en gehoorzaamheidsoefeningen, en ja en dan is zo'n dag ook alweer snel voorbij.

Wil je dit ook eens van nabij meemaken bel ons dan voor een afspraak, mailen mag ook.


vandaag

Dutch English French German Italian Spanish