reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

Reddingshonden in Nederland

Wij zijn het adres voor het opleiden van uw huishond  of werkhond. 

Onze honden worden wekelijks op verschillende slooplokaties in stedelijke gebieden getraind zodat we telkens weer een nieuwe oefensituatie hebben zodat je ook echt kunt leren, ook oefenen wij voor het opsporen naar vermiste personen in het veld,bos,water,sneeuw etc.
Het opleiden van een reddingshond is niet zo maar wat daar is toch wel een aantal jaren voor nodig en zeker belangrijk dat je daarnaast over een trainingsveld kunt beschikken waar je ook de gehoorzaamheids- en hindernisoefeningen kunt leren, dat hebben wij aan de Koeriersterweg tegenover huisnummer 52 postcode 9727 AD Groningen
Wekelijkse oefenuren draaien is een must als je dat niet doet kan je geen betrouwbare zoekhond hebben. En natuurlijk afsluiten met de internationale certificaten van de reddingshondenorganisatie als bewijs dat het ook goed is, deze zijn in Nederland erkend door de Raad van Beheer en internationaal toonaangevend! Dat bewijst de praktijk ook wel en is ook nog eens door de UNHCR geoormerkt als het programma wat op het hoogste niveau staat.

Te vaak zie je berichten in de media voorbijkomen waarbij z.g. zoekhonden ingezet worden die niet capabel zijn.Geen certificaten hebben of goedgekeurd door eigen clubmensen!

Wij stellen ons op het standpunt dat de hulpverlening in Nederland een overheidstaak is.Mochten zij op een bepaald moment niet of onvoldoende kennis in huis hebben maar wel kunnen ontvangen van professionele burgerhulpverleners zoals wij dat zijn dan kan dat. Uiteindelijk gaat het erom dat bij het opsporen van vermiste personen bij de families en vrienden geen valse verwachtingen gewekt moeten worden.

Om die redenen volgen wij uitsluitend het internationale IRO programma en komen alleen als de meldkamer ons vraagt en conformeren ons tijdens het uitvoeren van een opdracht aan de leidinggevenden van de betreffende overheidsdienst!

Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.Daarna zijn er nog twee mensen door ons opgeleid die dit ook is gelukt.
Om ons in staat te stellen onze medemens te blijven helpen, zijn we blij met elke gift of donatie die u ons geeft.Dat kan ook in natura zijn b.v. schenk ons uw oude metalen!
Stortingen op NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn welkom,vraag informatie.

Gecombineerde gebouwen- en puintraining

Op dit moment trainen we wekelijks op en in de gebouwen van  een oud fabriekscomplex in de stad Groningen. Gisteren hebben wij in de vierde grote hal getraind waarin diverse kleine bedrijfjes met woongelegenheid hebben gezeten.
Deze hal was net de vorige week door de gebruikers ontruimd dus een mooie realistische trainingsmogelijkheid, want daar gaat het ons om.

Op dit moment is de sloper begonnen deze hal te strippen, een grote chaos van materialen maar ook gaten en trappen in vloeren en zolders waardoor wij prachtige oefenmogelijkheden hebben en mooie verstopplaatsen voor onze slachtoffers kunnen maken.

Verder lagen er op het enorme terrein ook nog puinhopen uit reeds gestripte hallen dus wij konden ons prima vermaken.

Heeft u belangstelling om eens te komen kijken en als slachtoffer weggelegd te worden, neem dan contact met ons op. U bent meer als welkom want wij willen graag de kwaliteit van onze honden hoog houden en daarom is het belangrijk dat je met vreemde mensen  blijft oefenen!

Later op de dag zijn we op ons trainingsveld nog aan het oefenen geweest in de gehoorzaamheids- en hindernistrainingen en voor we het wisten was deze zaterdag alweer voorbij.Vandaag ( zondag) staan honden van ons weer op de speurvelden, dat wordt ook weer een goede training want er zijn nu al veel regenbuien met harde wind.

Dutch English French German Italian Spanish