reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

Reddingshonden in Nederland

Wij zijn het adres voor het opleiden van uw huishond  c.q werkhond. Onze stichting heeft haar trainingsveld aan de Koeriersterweg 9727 AD tegenover huisnummer 52 direct aan de westelijke ringweg en de busbaan.De bussen uit stad en provincie hebben hier een halte.Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.Inmiddels zijn er nog twee mensen door ons opgeleid die dit ook is gelukt.
Om ons in staat te stellen onze medemens te blijven helpen, zijn we blij met elke gift of donatie die u ons geeft.Dat kan ook in natura zijn, zie onze sponsorpagina elders op deze site.
Stortingen op NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn welkom,vraag informatie.

Zoeken in 30.000 m2 puin

Vanmorgen om 9.00 melden wij ons op het puinterrein waar de voormalige rijkskantorenflats van DUO , de Rijksbelastingen, Landbouw en nog een dienst kantoor hebben gehouden.De flats waren 14 verdiepingen hoog en gingen ook nog eens 5 meter de grond in.Verder was er ook nog een geheime bunker uit de koude oorlog die onder een van de gebouwen doorliep en zo geheim was dat de gebruikers van de gebouwen het niet eens wisten.In tijd van oorlog zouden de notabelen van stad en provincie groningen er ondergebracht worden.
Nu zijn alle gebouwen plat er resten er nog puinhopen vanaf het hoogste punt naar het diepste punt inclusief waterpartijen waar de honden doorheen moesten was toch nog zo'n 20 meter hoogteverschil en enorm ruig.

Verder was er de hele dag een helicopter in de lucht die doorlopend over ons puingebied vloog dus u begrijpt dat wij vandaag onder deze omstandigheden prima hebben kunnen trainen. 

Volgende week gaan er twee honden van ons naar België en hoort u weer van ons.

Dutch English French German Italian Spanish