reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

Reddingshonden in Nederland

Wij zijn het adres voor het opleiden van uw huishond  of werkhond. 

Onze honden worden wekelijks op verschillende slooplokaties in stedelijke gebieden getraind zodat we telkens weer een nieuwe oefensituatie hebben zodat je ook echt kunt leren, ook oefenen wij voor het opsporen naar vermiste personen in het veld,bos,water,sneeuw etc.
Het opleiden van een reddingshond is niet zo maar wat daar is toch wel een aantal jaren voor nodig en zeker belangrijk dat je daarnaast over een trainingsveld kunt beschikken waar je ook de gehoorzaamheids- en hindernisoefeningen kunt leren, dat hebben wij aan de Koeriersterweg tegenover huisnummer 52 postcode 9727 AD Groningen
Wekelijkse oefenuren draaien is een must als je dat niet doet kan je geen betrouwbare zoekhond hebben. En natuurlijk afsluiten met de internationale certificaten van de reddingshondenorganisatie als bewijs dat het ook goed is, deze zijn in Nederland erkend door de Raad van Beheer en internationaal toonaangevend! Dat bewijst de praktijk ook wel en is ook nog eens door de UNHCR geoormerkt als het programma wat op het hoogste niveau staat.

Te vaak zie je berichten in de media voorbijkomen waarbij z.g. zoekhonden ingezet worden die niet capabel zijn.Geen certificaten hebben of goedgekeurd door eigen clubmensen!

Wij stellen ons op het standpunt dat de hulpverlening in Nederland een overheidstaak is.Mochten zij op een bepaald moment niet of onvoldoende kennis in huis hebben maar wel kunnen ontvangen van professionele burgerhulpverleners zoals wij dat zijn dan kan dat. Uiteindelijk gaat het erom dat bij het opsporen van vermiste personen bij de families en vrienden geen valse verwachtingen gewekt moeten worden.

Om die redenen volgen wij uitsluitend het internationale IRO programma en komen alleen als de meldkamer ons vraagt en conformeren ons tijdens het uitvoeren van een opdracht aan de leidinggevenden van de betreffende overheidsdienst!

Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.Daarna zijn er nog twee mensen door ons opgeleid die dit ook is gelukt.
Om ons in staat te stellen onze medemens te blijven helpen, zijn we blij met elke gift of donatie die u ons geeft.Dat kan ook in natura zijn b.v. schenk ons uw oude metalen!
Stortingen op NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn welkom,vraag informatie.

Hondenschool

Elke week trainen wij op het puin of in halfgesloopte gebouwen. Daarnaast speuren wij veel en trainen we in bos,met de boot op het water of in de sneeuw. Wekelijks zijn wij ook te vinden op ons trainingsveld voor de gedrag- en hindernisoefeningen, het abseilen en aftokkelen van onze klimtoren.

Dat zijn mogelijkheden die er ook voor u zijn, wilt u graag weten of u en uw hond ook hiervoor geschikt is dan mag u contact met ons opnemen om een afspraak te maken voor een gesprek.

Binnenkort starten wij weer met de beginners daarvoor kan u zich nu opgeven middels het aameldingsformulier welke aan de rechterzijde van deze pagina in het menu te vinden is.

De informatieavond is maandagavond 31 augustus om stipt 19.00 uur en wordt gehouden op ons trainingsveld u dient vooraf wel contact met ons op te nemen want vol is vol.

Wilt u eens een dagdeel slachtoffer zijn op een van onze trainingen dan bent u ook hartelijk welkom

Wij hebben ook geregeld een puppyinstuif bedoeld voor pups vanaf 10 weken tot 15 weken ongeveer. Deze puppyinstuif is gratis en is goed voor de socialisatie van uw hond.

Heeft u nog vragen kom dan eens langs maar bel van te voren even.

Wij voeren onze honden dogs lovers gold dat bij ons te verkrijgen is en door uw aankoop ondersteunt u onze stichting!
Voor de kattenliefhebbers hebben we cat lovers gold. Een voer zonder flauwekul van pup tot senior
Mogen wij u ook verwelkomen?

 

Dutch English French German Italian Spanish