reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

Reddingshonden in Nederland

Wij zijn het adres voor het opleiden van uw huishond  c.q werkhond. Onze stichting heeft haar trainingsveld aan de Koeriersterweg 9727 AD tegenover huisnummer 52 direct aan de westelijke ringweg en de busbaan.De bussen uit stad en provincie hebben hier een halte.Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.Inmiddels zijn er nog twee mensen door ons opgeleid die dit ook is gelukt.
Om ons in staat te stellen onze medemens te blijven helpen, zijn we blij met elke gift of donatie die u ons geeft.Dat kan ook in natura zijn, zie onze sponsorpagina elders op deze site.
Stortingen op NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn welkom,vraag informatie.

Zoekactie in Assen

Vanochtend begonnen we om 9.00 uur aan het Kanaal in Assen onder het puin en in een leegstaande flat te zoeken naar drie vermiste slachtoffers die


daar in het kader van een oefening waren heengelegd.Ook was er weer een gast aanwezig die in onze B cursus loopt en vandaag de eerste stappen op het puin mag zetten en daarnaast ook slachtoffer mocht zijn.
Geen onbelangrijke en erg serieuse taak, mensen die dit ook eens willen meemaken zijn altijd welkom en helpen ons daarmee enorm.
We starten het zoeken met Ido-Alva Kiridesja die de drie slachtoffers snel en systematisch wist te lokaliseren en te verwijzen. Daarna nog even dunnetje overgedaan door Ezra van Kor Mulder. Na de koffiepauze waren de beginnende honden aan de beurt die toch ook weer stappen vooruit lieten zien.Ook mocht Nico de hond van Lydia zijn eerste verwijzing op het puin laten zien en dat zag erniet onaardig uit, je kon goed zien dat de veldtrainingen resultaat heeft opgeleverd.
Onze dank gaat uit naar Dusseldorp Sloopwerken( voorheen Jager Sloopwerken uit Midwolda) en Actium die ons het hebben mogelijk gemaakt om onze inzethonden op kwaliteit te kunnen houden en ook de beginnende honden dit belangrijke werk te kunnen leren.Ook danken wij de positieve houding en interesse van de aanwonenden.

Dutch English French German Italian Spanish