reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

Reddingshonden in Nederland

Wij zijn het adres voor het opleiden van uw huishond  c.q werkhond. Onze stichting heeft haar trainingsveld aan de Koeriersterweg 9727 AD tegenover huisnummer 52 direct aan de westelijke ringweg en de busbaan.De bussen uit stad en provincie hebben hier een halte.Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.Inmiddels zijn er nog twee mensen door ons opgeleid die dit ook is gelukt.
Om ons in staat te stellen onze medemens te blijven helpen, zijn we blij met elke gift of donatie die u ons geeft.Dat kan ook in natura zijn, zie onze sponsorpagina elders op deze site.
Stortingen op NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn welkom,vraag informatie.

Voorbereiding op een aardbeving !

Wij doen dat door met onze honden zo mogelijk wekelijks te oefenen in sloopgebouwen en puingebieden. Telkens als het sloopbedrijf een week gewerkt heeft is de situatie weer veranderd, en dat moet ook om een betrouwbare reddingshond te trainen. Het heeft werkelijk geen zin om telkens op een aangelegd oefenterrein of puinbrekerij te trainen want de hond en hondengeleider kent na 1x al het terrein met de mogelijke verstopplaatsen.
Dat is de reden dat wij altijd trainen op plekken waar gebouwen binnen een korte tijd gesloopt gaat worden.
De laatste twee zaterdagen hebben we geoefend in het centrum van Assen waar Sloopbedrijf Dusseldorp voorheen Jager druk aan het slopen zijn. Het oude cafe aan de Groningerstraat is inmiddels met de grond gelijk gemaakt en nu rest het flatgebouw en de bejaardenwoninkjes. Gisteren hebben we geoefend met slachtoffers die op de verdiepingsvloer naast gaten lagen waarna de hond op de onderliggende verdieping moest traceren waar het slachtoffer zich bevond. Een moeilijke oefening omdat er veel " schoorsteentrek" in het gebouw zit veroorzaakt door grote gaten zoals ramen, asbest etc. die uit het gebouw zijn gesloopt.
Ook hadden we weer twee gasten uit Friesland op bezoek die interesse hadden wat wij zoal doen en mogelijk dat wij ze binnenkort op onze beginnerscursus weer mogen verwelkomen.
Fijn ook dat ze voor onze honden nog eventjes "vreemd slachtoffer"wilden zijn.

Dutch English French German Italian Spanish