reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

Reddingshonden in Nederland

Wij zijn het adres voor het opleiden van uw huishond  c.q werkhond. Onze stichting heeft haar trainingsveld aan de Koeriersterweg 9727 AD tegenover huisnummer 52 direct aan de westelijke ringweg en de busbaan.De bussen uit stad en provincie hebben hier een halte.Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.Inmiddels zijn er nog twee mensen door ons opgeleid die dit ook is gelukt.
Om ons in staat te stellen onze medemens te blijven helpen, zijn we blij met elke gift of donatie die u ons geeft.Dat kan ook in natura zijn, zie onze sponsorpagina elders op deze site.
Stortingen op NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn welkom,vraag informatie.

Gasunie gebouw Stad Groningen in puin

De gecertificeerde reddingshonden Ezra en Alva van Stichting Reddingshond NL uit Groningen zijn ingezet.


Dit bericht zou een mens kunnen opschrikken maar gelukkig ging het om een realistische oefening. Met de medewerking van Steenhuis Sloopwerken die een deel van het oude gasuniegebouwen complex neergehaald heeft mochten wij hier oefenen.
Baksteen, beton, water, betonijzer, gaten, kelders en hoogte alle mogelijkheden waren aanwezig om realistisch te oefenen. Mensen die onze manier van trainen kennen weten dat wij onze honden altijd op een hoog kwaliteitsniveau trainen, en op een oefening zoals vandaag zie je dat direct weer terug. Op de foto zie je de hollandse herder Ezra een slachtoffer in de spouwmuren van de kelder en de begane grond perfect aanblaffen.
Op het geluid van het aanblaffen af kon de hondengeleider Kor Mulder zijn hond vinden om deze te gaan belonen.Ook Alva liet weer uitstekend werk zien en wist binnen 15 minuten de verschillende slachtoffers op te sporen daarnaast hebben we ook de andere onervaren honden die het vak nog moeten leren maar op hun niveau vandaag toch al leuke dingen lieten zien, dus dat komt vast goed mits de eigenaren niet gaan jamaren en zo blijven doorgaan , want we weten het opleiden van een kwalitatieve hond kost gewoon 4 tot 5 jaren van ingespannen trainen. Vindt u dit ook leuk kom eens een training bij ons meemaken en meld u zich dan aan voor de opleiding.
2015 01 17 11.59.44 2
2015 01 17 10.58.01 2

Dutch English French German Italian Spanish